OBJAVLJEN NOVI LAG NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 1.1.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

LAG “Južna Istra” 5. listopada 2021. objavio je novi LAG natječaj za TO 1.1.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospopdarstava” temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a “Južna Istra” za razdoblje 2014.-2020. godine i prijelazno razdoblje (2021. i 2022.). Natječaj je sukladan istoimenom natječaju za tip operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. god.

 

Natječaj je namijenjen sufinanciranju prihvatljivih aktivnosti malih poljoprivrednih gospodarstava ekonomske veličine od 2.000,00-7.999,00 EUR koji imaju sjedište na području LAG-a “Južna Istra”.

Iznos potpore je 15.000,00 EURA (bespovratno, potpora se isplaćuje u dvije jednake rate) uz intenzitet potpore do 100% prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljiva ulaganja su u kupnju poljoprivrednih strojeva, opreme i mehanizacije; ulaganje u višegodišnje nasade, kupnju zemljišta i slično.

 

Ukupan iznos raspoloživih sredstava na natječaju: 3.794.323,40  HRK

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90%, dok Republika Hrvatska sudjeluje s 10%.

 

Rok za podnošenje prijava: od 25. listopada 2021. godine do 30. studenog 2021. godine

 

Tekst Natječaja, uvjeti, rokovi i upute za podnošenje prijava te svi obrasci i prilozi potrebni za prijavu objavljeni su na stranici LAG-a:

https://www.lag-juznaistra.hr/otvoreni-natjecaji

 

​Obrasci koji su sastavni dio Natječaja:

Obrazac A.* – Prijavni obrazac
Obrazac B.* – Poslovni plan (opisni – Word i tablični – Excel dio)
Obrazac C.* – Izjava o veličini poduzeća
Obrazac D. – FADN (EVPG) kalkulator
Obrazac E. – Izjava o prodaji poljoprivrednih proizvoda na lokaciji proizvodnje
Obrazac F. – Izjava o provedenim projektima
Obrazac G. – Izjava o upisu u Upisnik subjekata u ekološkoj poljoprivredi

 

Prilozi koji su sastavni dio Natječaja:

Prilog I. – Natječajna dokumentacija za podnošenje prijave
Prilog II. – Popis poljoprivrednih proizvoda obuhvaćenih Dodatkom I. Ugovora o EU
Prilog III. – Vodič za mikro, mala i srednje velika poduzeća
Prilog IV. – Kriteriji odabira – pojašnjenje i potrebna dokumentacija za provjeru
Prilog V. – Pravilnik o postupku odabira projekta na razini LAG-a „Južna Istra“ (pročišćeni tekst)
Prilog VI. – Popis naselja na području LAG-a „Južna Istra“

 

 

U svrhu što boljeg informiranja šire javnosti i  potencijalnih prijavitelja, LAG planira održati informativne radionice predstavljanja natječaja u svim jedinicama lokalne samouprave svog obuhvata, koje za to iskažu interes.

 

Ukoliko postoji interes za održavanjem radionice koju bi vodili predstavnici LAG-a “Južna Istra”, molimo Vas da nam javite na broj 052/567 635 ili na e-mail info@barban.hr, najkasnije do 14. listopada 2021. godine.

 

Radionica se može održati u razdoblju do 25. listopada 2021. godine, obzirom da se informativne radionice predstavljanja natječaja smiju održavati do početka roka za  podnošenje prijava na Natječaj. 

 

Održavanje radionica je planirano uz prethodnu prijavu svih zainteresiranih sudionika kako bi se osiguralo da je održavanje radionice u skladu s Covid preporukama i mjerama Stožera.

 

Za dodatne informacije stojimo na raspolaganju.