Apel građanima Istarske županije

(priopćenje)

 

 

Aktualna situacija s epidemijom COVID-19 na području Istarske županije je epidemiološki zahtjevna i ozbiljna, i kako svjedočimo od kraja listopada broj novozaraženih ne opada te bi daljnji rast broja novozaraženih mogao dodatno opteretiti zdravstveni sustav u Istarskoj županiji i ugroziti zdravlje naših građana.

Stožer civilne zaštite Istarske županije, istarski župan i gradonačelnici pozivaju sve građane Istarske županije da se prilagode ozbiljnosti situacije i da se odgovorno ponašaju primjenjujući sve propisane epidemiološke mjere.

U prvom redu potrebno je izbjegavati sva veća unutar i među obiteljska i prijateljska okupljanja i druženja na privatnim proslavama, naročito u konobama, koja su se do sada pokazala kao glavni izvor zaraze. Sve vrste druženja potrebno je svesti isključivo na osobe iz istog kućanstva, što je posebice važno u predstojećem blagdanskom razdoblju, kada su slavlja i druženja učestalija. Također, obzirom da predstoji i skijaška sezona, pozivaju se građani da se suzdrže od odlaska na skijanje kako bi se izbjegli rizični kontakti, prilikom boravka i u povratku.

Potrebno je neizostavno pridržavati se četiriju osnovnih epidemioloških mjera, te neizostavno nositi zaštitne maske za lice, držati propisanu fizičku distancu (2 metra u svim smjerovima), te održavati pojačanu osobnu i higijenu prostora, uz mjeru prozračivanja i dezinfekcije.

Na svima nama je da budemo odgovorni, jedino na taj način štitimo sebe i druge, osobito one najranjivije među nama, te da na taj način omogućimo održivost zdravstvenog sustava i pomognemo svim zdravstvenim radnicima koji u ovim vremenima snose najveći teret. Imajmo na umu i da porast broja novozaraženih negativno utječe na zdravstveni sustav, u smislu pružanja redovne zdravstvene skrbi u zdravstvenim ustanovama.

Svi zajedno možemo doprinijeti boljoj epidemiološkoj situaciji na području Istre, do dolaska cjepiva i povoljnijih okolnosti, zato ponavljamo, odgovornost je na svakome od nas!
Koristimo priliku da svim građanima čestitamo Božić i Novu godinu sa željom da u 2021. budu prvenstveno dobrog zdravlja.

S poštovanjem,

Stožer civilne zaštite Istarske županije
Načelnik
Dino Kozlevac, v.r.

 

 

Istarska županija
Zamjenik župana koji
obnaša dužnost župana
Fabrizio Radin, v.r.
Grad Pula-Pola
Gradonačelnik
Boris Miletić, v.r.
Grad Buje-Buie
Gradonačelnik
Fabrizio Vižintin, v.r.
Grad Buzet
Gradonačelnik
Siniša Žulić, v.r.
Grad Labin
Gradonačelnik
Valter Glavičić, v.r.
Grad Novigrad-Cittanova
Gradonačelnik
Anteo Milos, v.r.
Grad Pazin
Gradonačelnik
Renato Krulčić, v.r.
Grad Poreč – Parenzo
Gradonačelnik
Loris Peršurić, v.r.
Grad Rovinj – Rovigno
Gradonačelnik
Marko Paliaga, v.r.
Grad Umag – Umago
Gradonačelnik
Vili Bassanese, v.r.
Grad Vodnjan – Dignano
Gradonačelnik
Klaudio Vitasović, v.r.

ISTARSKA ŽUPANIJA