Proslavljeni jubileji Trke na prstenac

320. OBLJETNICA, TRKE, 40. OBLJETNICA OBNAVLJANJA I 20. GODINA OD GOSTOVANJA U PULI
Trka na prstenac u Barbanu slavi 320. obljetnicu i 40. obljetnicu od njezina obnavljanja, te 20. godina od gostovanja u Puli. Tim je povodom sinoć u Domu hrvatskih branitelja u Puli održana svečanost obilježavanja tih jubileja.

Uzvanici su programu ‘320 let Barbana u Puli za 3.000 let’ nazdravili barbanskim pjenušcem, osebujnim projektom koji također slavi svoj jubilej – 10. godina od početka proizvodnje.

Bogati program vodio je Budimir Žižović koji je istaknuo kako riječ o događaju koji zaslužuje još veći značaj, a sve do sada postignuto, stvoreno je radom i ljubavlju prema ovoj manifestaciji, dok je predsjednik Društva ‘Trka na prstenac’ Dalibor Paus zaključio da Trka prije svega okuplja ljude, ali i održava bogatu tradiciju toga kraja.

Svečanost su upotpunili barbanski folkloraši – KUD Barban, dok su za najljepši dio večeri zaslužni konji, odnosno konjanici koju su nakon defilea gradom stigli u vrt Doma hrvatskih branitelja. Tu se odigrala mala predstava koju je napisao istarski književnik Daniel Načinović, te je potom večer nastavljena u opuštenom druženju.

Među uzvanicima su se sinoć našli i predstavnici Grada Pule, dogradonačelnica Elena Puh Belci i predsjednik vijeća Robert Cvek, ispred PU Istarske Dragutin Cestar, direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj, Ispred Hrvatske gospodarske komore, ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić, ispred Županije Giuseppina Rajko i Patricija Smoljan, domaćin – načelnik Općine Barban  Denis Kontošić i drugi uvaženi gosti.

Za dobru atmosferu su se pobrinuli članovi sastava Face to Face.
(Piše: DorisFloričić/Foto: DorisFloričić)

Izvor: regionalexpress